top of page

BLI KVITT MAGEFETTET

Hvilken diett virker best, og må du også trene?

En omfattende langtidsstudie har tatt for seg påvirkningen ulike dietter har på bukfettet. Fettet på innsiden av magen regnes som en stor helserisiko. Men nå har altså forskere sett på - og mener de har funnet løsningen på - hvordan man best kan bli kvitt det farlige magefettet.


Studien, Central MRI, er utført av forskere ved Ben-Gurion University of the Negev i samarbeid med Dimona Nuclear Research Center og blant annet det prestisjetunge Harvard University.


Funnene ble publisert av American Heart Association i slutten av november 2017. I studien har forskerne for første gang brukt MR-bilder for å dokumentere forandringer i fettlagrene i og rundt viktige indre organer hos personer som har fulgt to forskjellige dietter og vært inaktive eller drevet med moderat trening.

En middelhavsliknende lavkarbodiett kombinert med moderat trening fjerner fettlagrene inni noen av de vitale organene i kroppen mer effektivt enn om man spiser en lavfettdiett med samme aktivitetsnivå. Men, det farlige bukfettet, såkalt visceralt fett fjerner du best når du kombinerer trening med diett. 


Kilde: https://www.vg.no/forbruker/helse/i/OneG0k/stor-internasjonal-studie-dette-fjerner-det-farlige-bukfettet-best?utm_content=fp_vgpluss-13&utm_source=vgfront&utm_term=2

Comments


bottom of page